Tjänstepensionsdagen 10 april – möt oss där!

Tjänstepensionsdagen den 10 april diskuterar branschens nyckelaktörer framtidens tjänstepensionsmarknad. Vi på Itello finns på plats för nionde året i rad för att bevaka och analysera vad som sägs. Här är några av de mest aktuella ämnena:

  • Flexiblare pensionsålder kräver flexiblare försäkringsavtal och naturligtvis en effektiv administration.
  • Upphandling i Grupp UIG4 är en av de största upphandlingarna vid sidan av de som administreras via valcentraler.
  • Hur den norska tjänstepensionsmarknaden ser ut just nu.

Frågeställningarna kring dessa ämnen är intressanta eftersom de påverkar förutsättningarna för våra kunder och alla andra försäkringsgivare.

  • Flexiblare pensionsålder kräver flexiblare försäkringsavtal och naturligtvis en effektiv administration. Hur går det till om man är pensionär till 40 % och jobbar 60 %? Kan en försäkring både under utbetalning vara premiedragande. Eller måste man skapa en helt ny typ av försäkringar och administrativa processer?
  • Riktigt låga administrativa kostnader är ett måste för att bli valbar i de kommande upphandlingarna. Den uppbrutna värdekedjan förflyttar försäkringsbolagen till producenter och Max Matthiessen tar över distributörsrollen och kundrelationen. När kommer bankerna med ett premiecentralserbjudande till sina företagskunder?
  • Fri flytträtt och flexiblare pensionsålder är något som redan är en realitetet i Norge. När väl de svenska pensionsutredningarna är klara och besluten ska tolkas och implementeras i den administrativa vardagen, då har Itello redan varit i Norge sedan 2011 och byggt erfarenhet i den norska verkligheten.

På Itello Insights kan du ta del av det senaste inom tjänstepensionsområdet, den senaste ITP-upphandlingen och mycket mer.